Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διατροφής αιγοπροβάτων. Σάββατο 17/11/2018 στις 18:30

Εκδήλωση με θέμα : << Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διατροφής των αιγοπροβάτων>>

 

Η Αγροζωή Α.Ε. το Σάββατο 17 Νοεμβρίου του 2018 διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωσή στο μουσείο βιομηχανικής ελαιουργίας Λέσβου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Θέμα της εκδήλωσης είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διατροφής των αιγοπροβάτων για το νησί της Λέσβου.

Η εκδήλωση αυτή έχει ως σκοπό τη βοήθεια των κτηνοτρόφων στον τομέα της διατροφής από τον καταξιωμένο καθηγητή Γεώργιου Ζέρβα και από τον εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας DSM Γεώργιο Τζατζιμάκη. Με την ομιλία τους θα δοθεί μια σωστή κατεύθυνση στους κτηνοτρόφους ώστε να επιτύχουν πιο οικονομική αλλά παράλληλα αποτελεσματική διατροφή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που υπάρχουν και να βελτιώσουν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Ο καθηγητής Γεώργιος Ζέρβας του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γ.Π.Α
και ο υπεύθυνος πωλήσεων της DSM Γεώργιος Τζατζιμάκης ως κύριοι ομιλητές.

 

Γεώργιος Zέρβας Καθηγητής Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γ.Π.Α.

Ο Γεώργιος Ζέρβας αποφοίτησε (1974) ως Γεωπόνος-Ζωοτέχνης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε διοριστεί ως ερευνητής το 1978 στο Εργαστήριο Διατροφής (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το διάστημα 1980-1983 έκανε το διδακτορικό του στο Τμήμα Φυσιολογίας και Διατροφής Ζώων στο Πανεπιστήμιο του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια διορίστηκε ως Λέκτορας (1984), Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1996) και Καθηγητής (2001) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής (από το 2000) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής και Πρύτανης (2004-2010) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας (από το 2008) και Αντιπρόεδρος της European Association for Animal Production (EAAP) (από το 2009). Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (Livestock Science, Επιθεώρηση Ζωοτεχνικής Επιστήμης) και κριτής σε μια σειρά από επιστημονικά περιοδικά στις επιστήμες των ζώων (όπως Animal Feed Science and Technology, Small Ruminant Research, Animal, Livestock Science κ.ά.). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: ιχνοστοιχεία στα μηρυκαστικά ζώα, μελέτες βιοδιαθεσιμότητας ανόργανων στοιχείων , ανάγκες των μικρών μηρυκαστικών σε ενέργεια και πρωτεΐνες, μελέτη των διαφόρων συστημάτων παραγωγής και διατροφή των μηρυκαστικών στην Ελλάδα, επίδραση των διαφόρων σιτηρεσίων στην απόδοση σε γάλα, τη χημική σύνθεση και το προφίλ λιπαρών οξέων στο λίπος του γάλακτος, επίδραση διατροφικών σχημάτων στην αναπαραγωγική ικανότητα των μικρών μηρυκαστικών, βιολογική εκτροφή μηρυκαστικών.

Η ευζωία και η παραγωγικότητα των αιγοπροβάτων έρχεται με την συνεργασία της εμπειρίας και της επιστημονικής μεθοδολογίας ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα

Γεώργιος Τζατζιμάκης υπεύθυνος πωλήσεων της DSM Nutritional Products Hellas

Ο Γεώργιος Τζατζιμάκης αποφοίτησε (2004) ως Γεωπόνος-Ζωοτέχνης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε διοριστεί ως καθηγητής το 2006 στο Ι.Ε.Κ. Σερρών (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής), Στη συνέχεια Εργάστηκε στον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τον Ιούνιο του 2007 και από τον Ιούλιο Μέχρι τον Αύγουστο ήταν Τομεάρχης Δακοκτονίας στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καβάλας. Το διάστημα 2007-2009 έκανε το Μεταπτυχιακό του στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, Παράλληλα Εργαζόταν στον ΕΛ.Ο.Γ. ως Υπευθυνος για τη Βελτίωση της Ποιότητας του Αιγοπρόβειου Γάλακτος και στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ως Ελεγκτής. Από το 2009 Μέχρι Σήμερα Κάνει το Δεύτερο Μεταπτυχιακό του στον Τομέα Ζωικής Παραγωγής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ενώ Παράλληλα Έκανε και την Πρακτική του (Αγροτικό) Γεωτεχνικών στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Σέρρες. Τέλος έχει Παρακολουθήσει τα Παρακάτω Σεμινάρια: Κτηνοτροφία - Η Μεγάλη Πρόκληση, Ενεργειακές Καλλιέργειες Παραγωγής Βιοκαυσίμων στη Θράκη και Κλιματική Αλλαγή και Ζωική Παραγωγή.

Στιγμιότυπα